Do góry

Przekąski Przepis na:

żytnie naleśniki

żytnie naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 3209

Dodano:

Odsłon: 2566

Naleśniki uwielbiamy prawie wszyscy, ale co zrobić gdy z różnych względów nie możemy jeść tradycyjnych, pszennych naleśników? Mam dla Was alternatywę - zdrowe i bardzo smaczne naleśniki z mąki żytniej. Z dżemem, białym serem lub innymi dodatkami smakują po prostu wyśmienicie.

Składniki

  • 100 g mąki żytniej
  • 2 jajka
  • 100 ml wody
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy.
    Ciasto powinno wyjść dość rzadkie. Gotową masę odkładamy na pół godziny (po tym czasie zgęstnieje).

  2. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy odrobiną tłuszczu i smażymy.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń