Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna, zachwyca kolorem.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 154
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21564
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 154
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21564
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Składniki
Agrest umyć, odciąć ogonki, wrzucić do słoja. Lekko nagnieść. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc. Po miesiącu zlać alkohol, owoce zasypać cukrem, cukrem waniliowym i dołożyć imbiru. Odczekać miesiąc. Następnie odcedzić nalewkę słodką od owoców i wymieszać z nalewka wytrawną. Wlać do butelki i szczelnie zakorkować. Odstawić na dwa miesiące, aby dojrzała.
Nalewka bardzo czasochłonna, ale warta poświęconego czasu oczekiwania.
Owoce, po odsączeniu nalewki słodkiej, można wykorzystać – na przykład do placka lub zamrozić i podawać jako kostki lodu do drinków.