Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna, zachwyca kolorem.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 132
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 78
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 132
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 78
Składniki
Agrest umyć, odciąć ogonki, wrzucić do słoja. Lekko nagnieść. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc. Po miesiącu zlać alkohol, owoce zasypać cukrem, cukrem waniliowym i dołożyć imbiru. Odczekać miesiąc. Następnie odcedzić nalewkę słodką od owoców i wymieszać z nalewka wytrawną. Wlać do butelki i szczelnie zakorkować. Odstawić na dwa miesiące, aby dojrzała.
Nalewka bardzo czasochłonna, ale warta poświęconego czasu oczekiwania.
Owoce, po odsączeniu nalewki słodkiej, można wykorzystać – na przykład do placka lub zamrozić i podawać jako kostki lodu do drinków.