Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie w syropie to doskonały dodatek do ciast, deserów czy sałatek owocowych przygotowywanych w okresie jesienno zimowym. W smaku przypominają sklepowe brzoskwinie w puszce ale nie mają metalicznego posmaku:)
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1318
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38535
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1296
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1318
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38535
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1296
Składniki
Z wody, cukru i soku z cytryny przygotowujemy syrop - podgrzewamy i mieszamy aż cukier się rozpuści /syrop nie musi się zagotować ale jak się zagotuje to też się nic nie stanie/. Odstawiamy do wystygnięcia. Wybieramy brzoskwinie dojrzałe ale twarde, nie poobijane. Owoce obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy. Dodając owoce do ciasta czy deseru kroję je na mniejsze kawałki. Dlatego przygotowując brzoskwinie w syropie owoce kroję na ćwiartki lub ósemki - więcej owoców zmieści się w słoiku:) Pokrojone brzoskwinie przekładamy do słoików, zalewamy przygotowanym syropem, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.