Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie w syropie to doskonały dodatek do ciast, deserów czy sałatek owocowych przygotowywanych w okresie jesienno zimowym. W smaku przypominają sklepowe brzoskwinie w puszce ale nie mają metalicznego posmaku:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1598
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 993
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1598
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 993
Składniki
Z wody, cukru i soku z cytryny przygotowujemy syrop - podgrzewamy i mieszamy aż cukier się rozpuści /syrop nie musi się zagotować ale jak się zagotuje to też się nic nie stanie/. Odstawiamy do wystygnięcia. Wybieramy brzoskwinie dojrzałe ale twarde, nie poobijane. Owoce obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy. Dodając owoce do ciasta czy deseru kroję je na mniejsze kawałki. Dlatego przygotowując brzoskwinie w syropie owoce kroję na ćwiartki lub ósemki - więcej owoców zmieści się w słoiku:) Pokrojone brzoskwinie przekładamy do słoików, zalewamy przygotowanym syropem, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.