Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię co roku tak samo i później mam do zup i surówek.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 163
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 196
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 163
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 196
Składniki
Buraczki umyć i ugotować na miękko (buraczek dobrze ugotowany jest wtedy gdy przy obieraniu za pomocą rąk skórka sama schodzi).
Pokrojone na kawałki buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej,
Dodać sól, cukier, ocet i pieprz dokładnie wymieszać,
Odstawić do puszczenia soków.
Następnie wkładać do słoików i szczelnie zakręcić.
Do dużego garnka lub kotła położyć ściereczkę ustawić słoiki i zalać wodą prawie pod pokrywkę. Wstawić do gotowania, od czasu zagotowania zmniejszyć ogień i pasteryzować 15 minut.
Pozostawić na noc w garnku. Wyszło mi pięć słoików półlitrowych.