Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarte buraczki doskonale komponują się z mięsem jak i z ziemniakami. Można z nich zrobić również zupę. Buraczki wspomagają pracę wątroby, obniżają ciśnienie krwi, wpływają pozytywnie na układ sercowo naczyniowy. Są bogate w składniki mineralne i witaminy.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2461
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3108
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2770
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2461
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3108
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2770
Składniki
Ugotować buraki do miękkości, obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać kminek wg uznania, cukier, ocet i sól. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i przełożyć do słoików. Brzegi słoików i nakrętki przetrzeć ręcznikiem papierowym i zakręcić słoiki. Wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką i pasteryzować 30 min od zagotowania. Po skończeniu pasteryzacji wyjąć z rondla i postawić na ręcznik lniany lub bawełniany do wystygnięcia.