Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarte buraczki doskonale komponują się z mięsem jak i z ziemniakami. Można z nich zrobić również zupę. Buraczki wspomagają pracę wątroby, obniżają ciśnienie krwi, wpływają pozytywnie na układ sercowo naczyniowy. Są bogate w składniki mineralne i witaminy.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 773
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 773
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Składniki
Ugotować buraki do miękkości, obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać kminek wg uznania, cukier, ocet i sól. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i przełożyć do słoików. Brzegi słoików i nakrętki przetrzeć ręcznikiem papierowym i zakręcić słoiki. Wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką i pasteryzować 30 min od zagotowania. Po skończeniu pasteryzacji wyjąć z rondla i postawić na ręcznik lniany lub bawełniany do wystygnięcia.