Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki tarte do słoików to pyszny dodatek do obiadu. Zimą chętnie sięgamy po takie gotowe dodatki . Tak przygotowane buraczki mają wyrazisty słodko kwaskowy smak. Przepis prosty w przygotowaniu , a buraczki smaczne. Polecam
garnek, tarta, nóż, miska, łyżka,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18485
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18485
Składniki
Buraki po dokładnym oczyszczeniu , umyciu ugotować do miękkości, następnie obrać ze skórki. Obrane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do garnka ( oprócz buraków ). Gotować około 8 - 10 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu lekko wystudzić włożyć buraki, wymieszać i zostawić na 4 -5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz buraczki przemieszać i włożyć do wymytych , czystych słoiczków. Dobrze słoiczki zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania 20 minut. Po zagotowaniu i wyjęciu słoiki obrócić do góry dnem.
Buraczki gotowe do pasteryzacji.