Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki tarte do słoików to pyszny dodatek do obiadu. Zimą chętnie sięgamy po takie gotowe dodatki . Tak przygotowane buraczki mają wyrazisty słodko kwaskowy smak. Przepis prosty w przygotowaniu , a buraczki smaczne. Polecam
garnek, tarta, nóż, miska, łyżka,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1363
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12411
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1363
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12411
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15553
Składniki
Buraki po dokładnym oczyszczeniu , umyciu ugotować do miękkości, następnie obrać ze skórki. Obrane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do garnka ( oprócz buraków ). Gotować około 8 - 10 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu lekko wystudzić włożyć buraki, wymieszać i zostawić na 4 -5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz buraczki przemieszać i włożyć do wymytych , czystych słoiczków. Dobrze słoiczki zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania 20 minut. Po zagotowaniu i wyjęciu słoiki obrócić do góry dnem.
Buraczki gotowe do pasteryzacji.