Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki tarte do słoików to pyszny dodatek do obiadu. Zimą chętnie sięgamy po takie gotowe dodatki . Tak przygotowane buraczki mają wyrazisty słodko kwaskowy smak. Przepis prosty w przygotowaniu , a buraczki smaczne. Polecam
garnek, tarta, nóż, miska, łyżka,
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4726
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 582
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4726
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 582
Składniki
Buraki po dokładnym oczyszczeniu , umyciu ugotować do miękkości, następnie obrać ze skórki. Obrane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do garnka ( oprócz buraków ). Gotować około 8 - 10 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu lekko wystudzić włożyć buraki, wymieszać i zostawić na 4 -5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz buraczki przemieszać i włożyć do wymytych , czystych słoiczków. Dobrze słoiczki zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania 20 minut. Po zagotowaniu i wyjęciu słoiki obrócić do góry dnem.
Buraczki gotowe do pasteryzacji.