Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki tarte do słoików to pyszny dodatek do obiadu. Zimą chętnie sięgamy po takie gotowe dodatki . Tak przygotowane buraczki mają wyrazisty słodko kwaskowy smak. Przepis prosty w przygotowaniu , a buraczki smaczne. Polecam
garnek, tarta, nóż, miska, łyżka,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 651
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5546
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4793
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1009
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 651
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5546
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4793
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1009
Składniki
Buraki po dokładnym oczyszczeniu , umyciu ugotować do miękkości, następnie obrać ze skórki. Obrane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do garnka ( oprócz buraków ). Gotować około 8 - 10 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu lekko wystudzić włożyć buraki, wymieszać i zostawić na 4 -5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz buraczki przemieszać i włożyć do wymytych , czystych słoiczków. Dobrze słoiczki zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania 20 minut. Po zagotowaniu i wyjęciu słoiki obrócić do góry dnem.
Buraczki gotowe do pasteryzacji.