Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli do tej pory nigdy nie testowaliście przepisu na buraczki z cukinią siostry Anastazji, jest to najlepsza pora, aby to zmienić. I od razu zapowiadamy, że lepiej jest zrobić większą porcję, ponieważ słoiczki z tym rarytasem ekspresowo znikają ze spiżarni.
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 18
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 583
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 128
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 18
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 583
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 128
Składniki
Buraczki ugotuj w skórkach do miękkości. Następnie poczekaj, aż przestygną, obierz je ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pamiętaj, aby założyć rękawiczki, w przeciwnym razie możesz mieć trudności z domyciem rąk.
Cukinię w skórce zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Oprósz niedużą ilością soli, a następnie odstaw na około 30 minut, aby puściła sok. Po tym czasie dokładnie ją odciśnij.
W międzyczasie cebulę pokrój w drobną kostkę, a paprykę w cienkie paseczki.
Następnie wymieszaj dokładnie wszystkie warzywa.
Przygotuj zalewę, mieszając ze sobą wszystkie składniki i doprowadzając do wrzenia. Dodaj ją do warzyw i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie przełóż do słoiczków, dokładnie je wypełniając. Zakręć, a następnie pasteryzuj przez około 20-30 minut.