Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików)

Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 8540

Buraczki w każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. To nasze ulubione warzywo, które podatne jest na nasze, kulinarne eksperymenty.

Składniki

  • 1 kg czerwonych buraków
  • 4 twarde gruszki
  • 2 nektarynki
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 100 ml octu cydrowego
  • 4 łyżki miodu lipowego
  • sól i pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki pieczemy w 200°C 90-100 min. owinięte w folię aluminiową. Studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach z gruszkami i nektarynkami. Dodajemy olej, ocet, miód, sól i pieprz (do smaku). Mieszamy, przekładamy do słoików, zakręcamy, pieczemy 20 min. w 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń