Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki z miodem

Buraczki z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48606

Dodano:

Odsłon: 8586

Ten dodatek do dań głównych zawsze i chętnie. Buraczki w każdej postaci zachwycają swoim smakiem.

Składniki

  • 500 g czerwonych buraków
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki pieczemy 90 min w 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do buraków razem z miodem i sokiem z cytryny.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 lipca 2019 I to jest właśnie to.Tylko pieczone buraczki na sałatkę,surówkę,buraczki marynowane,a ja też piekę buraki na barszcz,ścieram do wywaru i dodaję zakwasu (sama robię).Gotowane dużo tracą na smaku.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 20 lipca 2019 Ciekawy pomysł, który warto wypróbować:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń