Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne buraki z papryką do słoików na zimę idealne jako dodatek do drugiego dania, można podawać na ciepło i zimno.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10115
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10115
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Składniki
Buraki wyszoruj i ugotuj . Po wystudzeniu obierz ze skórki. Paprykę umyj usuń pestki. Cebulę obierz. Buraki , paprykę i cebulę zmiel w maszynce, przełóż do garnka dodaj pozostałe składniki.Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
Gorące buraki przekładaj do słoików i odwracaj do góry dnem. Buraków nie musisz pasteryzować. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.