Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszne buraki w słoiczkach na zimę. Buraczki z papryką i cebulą należą do naszych ulubionych zimowych sałatek. Warto zrobić porcję takich buraczków, aby zimą cieszyć się smakiem osobiście przygotowanej zimowej sałatki. Przepis jest na 3 kilogramy buraków.
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 49
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 388
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 139
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 49
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 388
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 139
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości w łupinkach. Po ugotowaniu studzimy, a następnie obieramy ze skórki i ścieramy na tarełku na dużych oczkach
Paprykę myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy gniazda nasienne, a następnie kroimy na cienkie podłużne paski, które następnie kroimy w poprzek na małe paseczki
Cebulę kroimy w kostkę
Z podanych składników gotujemy zalewę i po zagotowaniu wrzucamy do niej cebulę i paprykę. Gotujemy ok 5 minut dodając liście laurowe i ziele angielskie. Po 5 minutach dodajemy buraki i gotujemy kolejne 3 minuty
Po tym czasie sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy Pasteryzujemy ok 10 minut