Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszne buraki w słoiczkach na zimę. Buraczki z papryką i cebulą należą do naszych ulubionych zimowych sałatek. Warto zrobić porcję takich buraczków, aby zimą cieszyć się smakiem osobiście przygotowanej zimowej sałatki. Przepis jest na 3 kilogramy buraków.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2360
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5011
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2360
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5011
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 139
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości w łupinkach. Po ugotowaniu studzimy, a następnie obieramy ze skórki i ścieramy na tarełku na dużych oczkach
Paprykę myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy gniazda nasienne, a następnie kroimy na cienkie podłużne paski, które następnie kroimy w poprzek na małe paseczki
Cebulę kroimy w kostkę
Z podanych składników gotujemy zalewę i po zagotowaniu wrzucamy do niej cebulę i paprykę. Gotujemy ok 5 minut dodając liście laurowe i ziele angielskie. Po 5 minutach dodajemy buraki i gotujemy kolejne 3 minuty
Po tym czasie sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy Pasteryzujemy ok 10 minut