Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę przygotować aromatyczne warzywa i zamknąć ich smak w słoiku? Oto cukinia curry, którą łatwo połączysz z daniami mięsnymi oraz jako dodatek do grilla.
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 695
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 230
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 243
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 917
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 695
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 230
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 243
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 917
Składniki
Cukinie umyj, obierz, a następnie wydrąż gniazda nasienne. Pokrój w średniej wielkości kostkę. Tak samo zrób z paprykami. Zasyp solą i odstaw na około godzinę aż puszczą sok i zmiękną. Wtedy odlej wodę. Ułóż cukinię wymieszaną z papryką ciasno w słoikach. Do każdego z nich wsyp równomiernie gorczycę i obrane, rozgniecione ząbki czosnku.
Przygotuj teraz zalewę. Wszystkie składniki umieść w garnku i zagotuj. Mieszaj, aby cukier się rozpuścił. Gorącą zalewę przelej do słoików. Zakręć mocno słoiki. Pasteryzuj w garnku wyłożonym ściereczką i zalanym wodą. Gotuj przez około 15 minut. Po tym czasie odstaw cukinię curry na blat zakrętkami do dołu. Przykryj ściereczką i zostaw do ostudzenia.