Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są bardzo zdrowe, dostarczają wielu witamin i minerałów. Właściwie każde warzywa się do tego nadają, dlatego w naszych przepisach nie mogło zabraknąć cukinii w occie.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101044
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5620
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101044
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5620
Składniki
Cukinie umyj, osusz, a następnie oczyść z gniazd nasiennych. Przekrój każdą z nich wzdłuż, najlepiej dwukrotnie. Pokrój na drobne kawałki. Czosnek i chrzan obierz, a następnie posiekaj. Podziel tak, aby było równo w każdym słoiku.
Teraz do każdego czystego i suchego słoika włóż ciasno cukinie. Umieść po kilka gałązek kopru, czosnek, chrzan, a także po zielu angielskim, liściu laurowym i kilku ziarenkach pieprzu.
Składniki na zalewę zagotuj. Zalej cukinie, pasteryzuj około 15 minut.