Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są bardzo zdrowe, dostarczają wielu witamin i minerałów. Właściwie każde warzywa się do tego nadają, dlatego w naszych przepisach nie mogło zabraknąć cukinii w occie.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2480
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4659
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1854
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2480
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4659
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1854
Składniki
Cukinie umyj, osusz, a następnie oczyść z gniazd nasiennych. Przekrój każdą z nich wzdłuż, najlepiej dwukrotnie. Pokrój na drobne kawałki. Czosnek i chrzan obierz, a następnie posiekaj. Podziel tak, aby było równo w każdym słoiku.
Teraz do każdego czystego i suchego słoika włóż ciasno cukinie. Umieść po kilka gałązek kopru, czosnek, chrzan, a także po zielu angielskim, liściu laurowym i kilku ziarenkach pieprzu.
Składniki na zalewę zagotuj. Zalej cukinie, pasteryzuj około 15 minut.