Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia w zalewie octowej jest bardzo prosta do przygotowania, idealna jako przystawka lub dodatek do mięs. Warto zrobić ją samemu z dostępnych w sezonie letnim składników i cieszyć się cukinią cały rok.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1314
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4127
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1078
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1314
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4127
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1078
Składniki
Słoiki umyć i wyparzyć. Na dnie słoików ułożyć gałązkę kopru, 2-3 obrane ząbki czosnku, 3 liście laurowe, pół łyżeczki ziaren gorczycy, kawałek obranego chrzanu, kilka ziarenek pieprzu, kilka ziarenek ziela angielskiego. Papryczkę chilli oczyścić z pestek, pokroić na malutkie kawałki i włożyć na dno słoika. Cukinię umyć, odciąć końcówki i pokroić w słupki - Jeśli cukinia jest starsza, wykroić środek z nasionami. Następnie ciasno ułożyć w słoikach. Składniki zalewy zagotować. Zalewą zalać ogórki tak, aby przykryła ogórki i zakręcić słoiki. Gotowe słoiki zapasteryzować - na dnie szerokiego garnka umieść ściereczkę bawełnianą lub nową pieluchę tetrową. Słoiki ułożyć jeden obok drugiego, ale tak, by nie stykały się ze sobą. Wlać wodę do maksymalnie 3/5 wysokości słoików. Ustawić średnią moc palnika i doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć moc do małej i pasteryzować tak słoiki przez około 5-10 minut.