Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora rozpocząć sezon przetworów. Na pierwszy rzut idzie cukinia, która w tym roku wyjątkowo obficie obrodziła. Pracy przy niej niewiele a taki słoiczek będzie wspaniałym dodatkiem do zimowego obiadu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10018
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2648
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1783
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3886
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10018
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2648
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1783
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3886
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, kroimy w półksiężyce (lub jeśli cukinia jest duża w ćwiartki). Cebulę kroimy w plastry. Na dno każdego (wcześniej wyparzonego) słoika układamy plaster cebuli, wsypujemy pół łyżeczki gorczycy, wrzucamy po 2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Pokrojoną cukinię układamy dość ciasno w słoikach.
Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, studzimy. Zimną wypełniamy słoiki. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Odstawiamy do góry nogami i pozostawiamy do wystudzenia.