Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora rozpocząć sezon przetworów. Na pierwszy rzut idzie cukinia, która w tym roku wyjątkowo obficie obrodziła. Pracy przy niej niewiele a taki słoiczek będzie wspaniałym dodatkiem do zimowego obiadu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11085
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3561
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1211
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11085
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3561
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1211
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, kroimy w półksiężyce (lub jeśli cukinia jest duża w ćwiartki). Cebulę kroimy w plastry. Na dno każdego (wcześniej wyparzonego) słoika układamy plaster cebuli, wsypujemy pół łyżeczki gorczycy, wrzucamy po 2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Pokrojoną cukinię układamy dość ciasno w słoikach.
Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, studzimy. Zimną wypełniamy słoiki. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Odstawiamy do góry nogami i pozostawiamy do wystudzenia.