Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora rozpocząć sezon przetworów. Na pierwszy rzut idzie cukinia, która w tym roku wyjątkowo obficie obrodziła. Pracy przy niej niewiele a taki słoiczek będzie wspaniałym dodatkiem do zimowego obiadu.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35826
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 128
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 252
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35826
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 128
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 252
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, kroimy w półksiężyce (lub jeśli cukinia jest duża w ćwiartki). Cebulę kroimy w plastry. Na dno każdego (wcześniej wyparzonego) słoika układamy plaster cebuli, wsypujemy pół łyżeczki gorczycy, wrzucamy po 2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Pokrojoną cukinię układamy dość ciasno w słoikach.
Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, studzimy. Zimną wypełniamy słoiki. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Odstawiamy do góry nogami i pozostawiamy do wystudzenia.