Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
....... czyli przepyszne powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady. Świetna do gofrów, naleśników czy jako nadzienie do piernika. Polecam.....
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 88
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 88
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Przełożyć do garnka z grubym dnem, doprowadzić do wrzenia. Wsypać cukier, wymieszać i gotować na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Powidła należy przemieszać od czasu do czasu, żeby nie przywarły do dna.
Czekoladę połamać na kawałki, dodać do śliwek. Gotować jeszcze kilka minut. Czekośliwkę przełożyć do czystych słoiczków, dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem i odstawić do ostygnięcia.