Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
....... czyli przepyszne powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady. Świetna do gofrów, naleśników czy jako nadzienie do piernika. Polecam.....
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Przełożyć do garnka z grubym dnem, doprowadzić do wrzenia. Wsypać cukier, wymieszać i gotować na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Powidła należy przemieszać od czasu do czasu, żeby nie przywarły do dna.
Czekoladę połamać na kawałki, dodać do śliwek. Gotować jeszcze kilka minut. Czekośliwkę przełożyć do czystych słoiczków, dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem i odstawić do ostygnięcia.