Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
....... czyli przepyszne powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady. Świetna do gofrów, naleśników czy jako nadzienie do piernika. Polecam.....
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11948
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16418
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5269
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11948
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16418
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5269
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Przełożyć do garnka z grubym dnem, doprowadzić do wrzenia. Wsypać cukier, wymieszać i gotować na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Powidła należy przemieszać od czasu do czasu, żeby nie przywarły do dna.
Czekoladę połamać na kawałki, dodać do śliwek. Gotować jeszcze kilka minut. Czekośliwkę przełożyć do czystych słoiczków, dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem i odstawić do ostygnięcia.