Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
....... czyli przepyszne powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady. Świetna do gofrów, naleśników czy jako nadzienie do piernika. Polecam.....
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 934
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5518
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17838
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 934
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5518
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17838
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Przełożyć do garnka z grubym dnem, doprowadzić do wrzenia. Wsypać cukier, wymieszać i gotować na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Powidła należy przemieszać od czasu do czasu, żeby nie przywarły do dna.
Czekoladę połamać na kawałki, dodać do śliwek. Gotować jeszcze kilka minut. Czekośliwkę przełożyć do czystych słoiczków, dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem i odstawić do ostygnięcia.