Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co jak co ale nie ma jak swojskie wyroby byłam ostatnio u mamy i jakoś się zgadałyśmy że najlepiej jest zrobić swojską wędlinę gdyż te kupne zwłaszcza z tańszych są beznadziejne bez smaku
słoiki, łyżka, miska, garnek
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 63
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 63
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Składniki
Zakupione mięso należy zmielić najlepiej samemu ale jeśli nie ma takiej możliwości to po prostu poprosić w sklepie, następnie do zmielonego już mięsa dodać wszystkie przyprawy z opisu i dokładnie za pomocą dłoni wymasować mięso na jednolitą konsystencję
Przygotowane mięso odstawić na 20 minut po tym czasie przekładać do przygotowanych słoików prawie pod pełno uciskając aby nie było przestrzeni, szczelnie zakręcić każdy ze słoików po czym wstawić do garnka wyłożonego ściereczką zalać wodą prawie pod pokrywkę i gotować od czasu zagotowania na wolnym ogniu przez 2,5 godziny. Po wyznaczonym czasie pozostawić w garnku do całkowitego ostygnięcia a gdy już ostygły wstawić do lodówki