Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta warzywna, przeze mnie nazwana domową kostką rosołową jest doskonała jako dodatek do zup, sosów, do tych potraw do których dodawaliśmy kupne kostki rosołowe. Tą którą przedstawiam jest swojskiej, domowej produkcji, bez konserwantów, składającej się z naci lubczyku, selera, pietruszki i kilku warzyw. Polecam, jest bardzo łatwa w przygotowaniu i przydatna w kuchni.
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 118
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 386
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 414
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 118
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 386
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 414
Składniki
Potrzebne składniki.
Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy przez sitko 2,5 mm (serowe).
Wlewamy 100 ml. oleju, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy.
Pomieszaną masą napełniamy słoiczki 100 ml. - 200 ml. Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania.
Otwarty słoik trzymamy w lodówce, 1 łyżka pasty równa jest jednej kostce.