Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keczup pierwsi wymyślili Chińczycy i była to zaprawa pierwotnie stosowana do przyrządzania potraw rybnych. Słowo keczup pochodzi od słowa kôe-chiap w chińskim dialekcie Xiamen i znaczy dokładnie zaprawa do ryb. Dziś keczup używany jest bardzo często do kanapek, wędlin itp. U mnie dziś domowy z dodatkiem musztardy. Pycha!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7622
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7622
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Składniki
Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Następnie rozgotować z pokrojoną cebulą i przetrzeć przez sito. Powstałą masę podgrzewać przez godzinę, często mieszając, następnie odparować i zredukować o połowę. Cały czas mieszając wsypać cukier, dodać ocet, musztardę i przyprawy do smaku. Starannie wymieszać, przelać do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i gorące przykryć ścierką na ok. 20 minut.