Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowy przecier pomidorowy

Domowy przecier pomidorowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 225

Dodano:

Odsłon: 1657

Przecier pomidorowy ze swoich pomidorów.

Składniki

  • dowolna ilość pomidorów (u mnie żółte i czerwone)
  • łyżka masła sól do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy przecier pomidorowy

Przygotowanie

  1. Pomidory dokładnie myję i wykładam na durszlak.

  2. Surowe pomidory przecieram w maszynce do warzyw oddzielającej miąższ od skórek i pestek.
    Uzyskany sok umieszczam w garnku do smażenia powideł.

  3. Garnek stawiam na ogniu dodaję masło, aby nie powstała piana, zagotowuję. Gotuję na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej gęstości. Przyprawiam solą do smaku i gorące rozlewam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń