Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy ze swoich pomidorów.
Królowa grilla :)
Odsłon: 54
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 51
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 53
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 218
Królowa grilla :)
Odsłon: 54
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 51
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 53
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 218
Składniki
Pomidory dokładnie myję i wykładam na durszlak.
Surowe pomidory przecieram w maszynce do warzyw oddzielającej miąższ od skórek i pestek. Uzyskany sok umieszczam w garnku do smażenia powideł.
Garnek stawiam na ogniu dodaję masło, aby nie powstała piana, zagotowuję. Gotuję na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej gęstości. Przyprawiam solą do smaku i gorące rozlewam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.