Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy ze swoich pomidorów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3631
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4540
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3631
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4540
Składniki
Pomidory dokładnie myję i wykładam na durszlak.
Surowe pomidory przecieram w maszynce do warzyw oddzielającej miąższ od skórek i pestek. Uzyskany sok umieszczam w garnku do smażenia powideł.
Garnek stawiam na ogniu dodaję masło, aby nie powstała piana, zagotowuję. Gotuję na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej gęstości. Przyprawiam solą do smaku i gorące rozlewam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.