Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy ze swoich pomidorów.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 844
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 844
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Składniki
Pomidory dokładnie myję i wykładam na durszlak.
Surowe pomidory przecieram w maszynce do warzyw oddzielającej miąższ od skórek i pestek. Uzyskany sok umieszczam w garnku do smażenia powideł.
Garnek stawiam na ogniu dodaję masło, aby nie powstała piana, zagotowuję. Gotuję na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej gęstości. Przyprawiam solą do smaku i gorące rozlewam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.