Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy ze swoich pomidorów.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40627
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1012
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 253
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3348
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40627
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1012
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 253
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3348
Składniki
Pomidory dokładnie myję i wykładam na durszlak.
Surowe pomidory przecieram w maszynce do warzyw oddzielającej miąższ od skórek i pestek. Uzyskany sok umieszczam w garnku do smażenia powideł.
Garnek stawiam na ogniu dodaję masło, aby nie powstała piana, zagotowuję. Gotuję na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej gęstości. Przyprawiam solą do smaku i gorące rozlewam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.