Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj ciąg dalszy przetworów. Tym razem zapraszam na domowy przecier pomidorowy. Pomidory w tym czasie są najsmaczniejsze i najzdrowsze, więc warto przygotować parę słoiczków na zimę, aby cieszyć się ich smakiem zimą. Taki przecier będzie doskonałą bazą zupy pomidorowej czy sosu do spaghetti. Ja mam to szczęście, że dostaje pomidory od moich Rodziców, a że moje chłopaki uwielbiają pomidorową to mam już takich słoiczków na zimą sporą ilość. :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19273
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19273
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, a gdy ostygną obrać ze skórki. Tak przygotowane pomidory dokładnie zblendować, a następnie przetrzeć przez sitko. Gotowy przecier przelać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego !
:)