Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj ciąg dalszy przetworów. Tym razem zapraszam na domowy przecier pomidorowy. Pomidory w tym czasie są najsmaczniejsze i najzdrowsze, więc warto przygotować parę słoiczków na zimę, aby cieszyć się ich smakiem zimą. Taki przecier będzie doskonałą bazą zupy pomidorowej czy sosu do spaghetti. Ja mam to szczęście, że dostaje pomidory od moich Rodziców, a że moje chłopaki uwielbiają pomidorową to mam już takich słoiczków na zimą sporą ilość. :)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35666
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35666
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, a gdy ostygną obrać ze skórki. Tak przygotowane pomidory dokładnie zblendować, a następnie przetrzeć przez sitko. Gotowy przecier przelać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego !
:)