Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowy przecier pomidorowy na zimę

Domowy przecier pomidorowy na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4883

Dodano:

Odsłon: 13364

Witam, dzisiaj ciąg dalszy przetworów. Tym razem zapraszam na domowy przecier pomidorowy. Pomidory w tym czasie są najsmaczniejsze i najzdrowsze, więc warto przygotować parę słoiczków na zimę, aby cieszyć się ich smakiem zimą. Taki przecier będzie doskonałą bazą zupy pomidorowej czy sosu do spaghetti. Ja mam to szczęście, że dostaje pomidory od moich Rodziców, a że moje chłopaki uwielbiają pomidorową to mam już takich słoiczków na zimą sporą ilość. :)

Składniki

  • Pomidory (tyle ile chcemy zrobić słoików - ja najczęściej mam pełen 5-litrowy garnek i wychodzi mi ok. 5 słoików o pojemności
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy przecier pomidorowy na zimę

Przygotowanie

  1. Pomidory dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, a gdy ostygną obrać ze skórki.

    Tak przygotowane pomidory dokładnie zblendować, a następnie przetrzeć przez sitko.

    Gotowy przecier przelać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować ok. 30 min.

  2. Smacznego !

  3. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń