Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj ciąg dalszy przetworów. Tym razem zapraszam na domowy przecier pomidorowy. Pomidory w tym czasie są najsmaczniejsze i najzdrowsze, więc warto przygotować parę słoiczków na zimę, aby cieszyć się ich smakiem zimą. Taki przecier będzie doskonałą bazą zupy pomidorowej czy sosu do spaghetti. Ja mam to szczęście, że dostaje pomidory od moich Rodziców, a że moje chłopaki uwielbiają pomidorową to mam już takich słoiczków na zimą sporą ilość. :)
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5466
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2474
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2219
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 951
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5466
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2474
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2219
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 951
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem, a gdy ostygną obrać ze skórki. Tak przygotowane pomidory dokładnie zblendować, a następnie przetrzeć przez sitko. Gotowy przecier przelać do słoików, mocno zakręcić i pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego !
:)