Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia jako warzywo jest mdła w smaku ale w tej zalewie smakuje świetnie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i pokroić w kostkę.
Składniki zalewy zagotować i na gotującą wkładać partiami pokrojoną dynię. Gotować od 3-5 minut w międzyczasie sprawdzając czy nie jest za miękka. Powinna być półtwarda.. Przekładać łyżką cedzakową do miski a po przestudzeniu - do słoików. Zalać wrzącą zalewą i mocno słoiki zakręcić. Odwrócić do góry dnem i okryć kocem. Nie pasteryzować. Zapewniam, że słoiki dobrze trzymają i się nie psują.