Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia jako warzywo jest mdła w smaku ale w tej zalewie smakuje świetnie.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 293
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 293
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i pokroić w kostkę.
Składniki zalewy zagotować i na gotującą wkładać partiami pokrojoną dynię. Gotować od 3-5 minut w międzyczasie sprawdzając czy nie jest za miękka. Powinna być półtwarda.. Przekładać łyżką cedzakową do miski a po przestudzeniu - do słoików. Zalać wrzącą zalewą i mocno słoiki zakręcić. Odwrócić do góry dnem i okryć kocem. Nie pasteryzować. Zapewniam, że słoiki dobrze trzymają i się nie psują.