Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia jako warzywo jest mdła w smaku ale w tej zalewie smakuje świetnie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 70
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8650
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 70
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8650
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i pokroić w kostkę.
Składniki zalewy zagotować i na gotującą wkładać partiami pokrojoną dynię. Gotować od 3-5 minut w międzyczasie sprawdzając czy nie jest za miękka. Powinna być półtwarda.. Przekładać łyżką cedzakową do miski a po przestudzeniu - do słoików. Zalać wrzącą zalewą i mocno słoiki zakręcić. Odwrócić do góry dnem i okryć kocem. Nie pasteryzować. Zapewniam, że słoiki dobrze trzymają i się nie psują.