Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia w syropie słodko-kwaśnym to wspaniały dodatek do placków, naleśników czy deserów. Zatrzymaj jej smak w słoikach na całą zimę!
Garnek, słoiki
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1940
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1155
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 163
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1940
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1155
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 163
Składniki
Dynię umyj, obierz ze skóry i usuń pestki. Pokrój miąższ w kostkę. Włóż do garnka, zalej wodą aż dynia w całości się zakryje, a potem wsyp sól. Dodaj sok z cytryny. Zagotuj i zostaw na średnim ogniu na około 10-15 minut.
Odcedź dynię, a potem ułóż ją w słoikach – czystych, wyparzonych i suchych. Dodaj po goździku, odrobinę świeżo startego cynamonu, a także skórki z cytryny.
Teraz przygotuj zalewę. Wodę zagotuj z octem i cukrem. Kiedy będzie gorąca, zalej nią słoiki. Zakręć mocno słoiki. Pasteryzuj około 20 minut.