Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia w syropie słodko-kwaśnym to wspaniały dodatek do placków, naleśników czy deserów. Zatrzymaj jej smak w słoikach na całą zimę!
Garnek, słoiki
Ogólnie wiadomo, że farsz do ruskich pierogów to ziemniaki i biały ser. Tym r...
Odsłon: 360
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 487
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 125
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 566
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1036
Ogólnie wiadomo, że farsz do ruskich pierogów to ziemniaki i biały ser. Tym r...
Odsłon: 360
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 487
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 125
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 566
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1036
Składniki
Dynię umyj, obierz ze skóry i usuń pestki. Pokrój miąższ w kostkę. Włóż do garnka, zalej wodą aż dynia w całości się zakryje, a potem wsyp sól. Dodaj sok z cytryny. Zagotuj i zostaw na średnim ogniu na około 10-15 minut.
Odcedź dynię, a potem ułóż ją w słoikach – czystych, wyparzonych i suchych. Dodaj po goździku, odrobinę świeżo startego cynamonu, a także skórki z cytryny.
Teraz przygotuj zalewę. Wodę zagotuj z octem i cukrem. Kiedy będzie gorąca, zalej nią słoiki. Zakręć mocno słoiki. Pasteryzuj około 20 minut.