Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam borówki. Nie mogłam sobie więc odmówić zrobienia dżemu borówkowego, który będzie najlepiej smakował w czasie zimowych wieczorów.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5715
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3846
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5715
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3846
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Składniki
Borówki wysypać na durszlak, delikatnie przepłukać pod bieżącą wodą, osączyć z wody. Następnie owoce wymieszać z żelfixem i smażyć do momentu zagotowania. Dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, w miarę możliwości usunąć pianę, która wytworzy się na powierzchni dżemu podczas gotowania owoców. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.