Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam borówki. Nie mogłam sobie więc odmówić zrobienia dżemu borówkowego, który będzie najlepiej smakował w czasie zimowych wieczorów.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4186
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4186
Składniki
Borówki wysypać na durszlak, delikatnie przepłukać pod bieżącą wodą, osączyć z wody. Następnie owoce wymieszać z żelfixem i smażyć do momentu zagotowania. Dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, w miarę możliwości usunąć pianę, która wytworzy się na powierzchni dżemu podczas gotowania owoców. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.