Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam borówki. Nie mogłam sobie więc odmówić zrobienia dżemu borówkowego, który będzie najlepiej smakował w czasie zimowych wieczorów.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 842
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 108
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 209
Polecam, pychota.
Odsłon: 492
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 288
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 842
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 108
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 209
Polecam, pychota.
Odsłon: 492
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 288
Składniki
Borówki wysypać na durszlak, delikatnie przepłukać pod bieżącą wodą, osączyć z wody. Następnie owoce wymieszać z żelfixem i smażyć do momentu zagotowania. Dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, w miarę możliwości usunąć pianę, która wytworzy się na powierzchni dżemu podczas gotowania owoców. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.