Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto robić przetwory na zimę. Są o wiele bardziej smaczne i zdrowsze od tych sklepowych ,a zrobienie ich wcale nie zajmuje dużo czasu. Najlepiej robić je partiami ,tak po 2 kg. Przepis podaję na 1 kg owoców.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 47
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 47
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Składniki
Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki (duże truskawki kroimy na pół) ,wrzucamy do garnka ,zasypujemy cukrem ,dolewamy sok z cytryn i dokładnie mieszamy ,odstawiamy. Po 2-3 godzinach truskawki gotujemy około godziny od zagotowania (na średnim ogniu ,jeśli chcemy żeby dżem był gęstszy to dłużej) ,co jakiś czas mieszając. Przekładamy do słoiczków ,dobrze zakręcamy i na ściereczkę układamy do góry dnem na około 40 min.