Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto robić przetwory na zimę. Są o wiele bardziej smaczne i zdrowsze od tych sklepowych ,a zrobienie ich wcale nie zajmuje dużo czasu. Najlepiej robić je partiami ,tak po 2 kg. Przepis podaję na 1 kg owoców.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1969
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 110
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 827
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 967
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 274
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1969
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 110
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 827
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 967
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 274
Składniki
Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki (duże truskawki kroimy na pół) ,wrzucamy do garnka ,zasypujemy cukrem ,dolewamy sok z cytryn i dokładnie mieszamy ,odstawiamy. Po 2-3 godzinach truskawki gotujemy około godziny od zagotowania (na średnim ogniu ,jeśli chcemy żeby dżem był gęstszy to dłużej) ,co jakiś czas mieszając. Przekładamy do słoiczków ,dobrze zakręcamy i na ściereczkę układamy do góry dnem na około 40 min.