Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto robić przetwory na zimę. Są o wiele bardziej smaczne i zdrowsze od tych sklepowych ,a zrobienie ich wcale nie zajmuje dużo czasu. Najlepiej robić je partiami ,tak po 2 kg. Przepis podaję na 1 kg owoców.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki (duże truskawki kroimy na pół) ,wrzucamy do garnka ,zasypujemy cukrem ,dolewamy sok z cytryn i dokładnie mieszamy ,odstawiamy. Po 2-3 godzinach truskawki gotujemy około godziny od zagotowania (na średnim ogniu ,jeśli chcemy żeby dżem był gęstszy to dłużej) ,co jakiś czas mieszając. Przekładamy do słoiczków ,dobrze zakręcamy i na ściereczkę układamy do góry dnem na około 40 min.