Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1528
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2999
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1092
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1858
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1528
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2999
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1092
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1858
Składniki
Dynię obrać usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka lekko podlać wodą i gotować aż się rozpadną. Dodać cukier , galaretki i olejek cytrynowy. Smażyć jeszcze przez ok. 20 minut. Na koniec można dodać kwasek cytrynowy. Gorące wkładać do słoików. Pasteryzować ok. 20 minut.