Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola szparagowa w sosie pomidorowym. Może być składnikiem dania mięsnego lub samodzielnym daniem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10082
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2709
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1838
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 699
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3935
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10082
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2709
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1838
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 699
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3935
Składniki
Umytą i połamaną na kawałki fasolę umieszczam w garnku z grubym dnem, dodaję wodę, olej, miód, sól, paprykę w płatkach i pieprz. Dokładnie mieszam i pozostawiam na noc.
Garnek stawiam na ogniu, doprowadzam do zagotowania i gotuję pod przykryciem na małym ogniu do chwili gdy fasola będzie al dente . Nie zapominamy o częstym mieszaniu.
Do pół miękkiej fasoli dodaję ocet i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszam, próbuję do smaku i gotuję jeszcze 10 minut. Gorącą fasolę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.