Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola szparagowa w sosie pomidorowym. Może być składnikiem dania mięsnego lub samodzielnym daniem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 263
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 263
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Umytą i połamaną na kawałki fasolę umieszczam w garnku z grubym dnem, dodaję wodę, olej, miód, sól, paprykę w płatkach i pieprz. Dokładnie mieszam i pozostawiam na noc.
Garnek stawiam na ogniu, doprowadzam do zagotowania i gotuję pod przykryciem na małym ogniu do chwili gdy fasola będzie al dente . Nie zapominamy o częstym mieszaniu.
Do pół miękkiej fasoli dodaję ocet i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszam, próbuję do smaku i gotuję jeszcze 10 minut. Gorącą fasolę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.