Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola szparagowa w sosie pomidorowym. Może być składnikiem dania mięsnego lub samodzielnym daniem.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 19
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1594
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 216
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 370
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 398
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 19
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1594
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 216
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 370
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 398
Składniki
Umytą i połamaną na kawałki fasolę umieszczam w garnku z grubym dnem, dodaję wodę, olej, miód, sól, paprykę w płatkach i pieprz. Dokładnie mieszam i pozostawiam na noc.
Garnek stawiam na ogniu, doprowadzam do zagotowania i gotuję pod przykryciem na małym ogniu do chwili gdy fasola będzie al dente . Nie zapominamy o częstym mieszaniu.
Do pół miękkiej fasoli dodaję ocet i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszam, próbuję do smaku i gotuję jeszcze 10 minut. Gorącą fasolę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.