Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar winogronu warto przeznaczyć na przygotowanie smacznej galaretki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336558
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422337
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2324
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336558
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422337
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2324
Składniki
Winogron umyć, przebrać i oberwać z gałązek. Do garnka wlać wodę, zagotować i wsypać winogron. Smażyć na średnim ogniu aż popękają. Trwa to około godziny. Dodać cukier i smażyć jeszcze 15 minut aż cukier się dokładnie rozpuści. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na ogień, dodać konfiturex i dokładnie rozmieszać. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15 minut.