Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar winogronu warto przeznaczyć na przygotowanie smacznej galaretki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2875
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3662
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 234
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 318
Składniki
Winogron umyć, przebrać i oberwać z gałązek. Do garnka wlać wodę, zagotować i wsypać winogron. Smażyć na średnim ogniu aż popękają. Trwa to około godziny. Dodać cukier i smażyć jeszcze 15 minut aż cukier się dokładnie rozpuści. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na ogień, dodać konfiturex i dokładnie rozmieszać. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15 minut.