Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar winogronu warto przeznaczyć na przygotowanie smacznej galaretki.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 893
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 709
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4526
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 893
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 709
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4526
Składniki
Winogron umyć, przebrać i oberwać z gałązek. Do garnka wlać wodę, zagotować i wsypać winogron. Smażyć na średnim ogniu aż popękają. Trwa to około godziny. Dodać cukier i smażyć jeszcze 15 minut aż cukier się dokładnie rozpuści. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na ogień, dodać konfiturex i dokładnie rozmieszać. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15 minut.