Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobionej na zimę, do słoiczków, czarnej porzeczki nie trzeba pasteryzować. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1636
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16128
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6498
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1636
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16128
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6498
Składniki
Owoce dokładnie oczyścić, przebrać. Pozbawić gałązek. Przełożyć do garnka. Porozgniatać. Najlepiej drewnianym tłuczkiem do ziemniaków. Wsypać cukier i pozostawić na noc. Następnego dnia postawić na małym gazie. Podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia cukru. Ciepłe, ale nie gotowane porzeczki dokładnie zmiksować, najlepiej blendesrem-żyrafą. Ciepłą pulpę przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić szczelnie przykrywkami. Przykrywki też powinny być wyparzone. I takie słoiczki można odstawić do spiżarni. Polecam. Smacznego.