Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobionej na zimę, do słoiczków, czarnej porzeczki nie trzeba pasteryzować. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24822
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24822
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Owoce dokładnie oczyścić, przebrać. Pozbawić gałązek. Przełożyć do garnka. Porozgniatać. Najlepiej drewnianym tłuczkiem do ziemniaków. Wsypać cukier i pozostawić na noc. Następnego dnia postawić na małym gazie. Podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia cukru. Ciepłe, ale nie gotowane porzeczki dokładnie zmiksować, najlepiej blendesrem-żyrafą. Ciepłą pulpę przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić szczelnie przykrywkami. Przykrywki też powinny być wyparzone. I takie słoiczki można odstawić do spiżarni. Polecam. Smacznego.