Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobionej na zimę, do słoiczków, czarnej porzeczki nie trzeba pasteryzować. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418165
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418165
Składniki
Owoce dokładnie oczyścić, przebrać. Pozbawić gałązek. Przełożyć do garnka. Porozgniatać. Najlepiej drewnianym tłuczkiem do ziemniaków. Wsypać cukier i pozostawić na noc. Następnego dnia postawić na małym gazie. Podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia cukru. Ciepłe, ale nie gotowane porzeczki dokładnie zmiksować, najlepiej blendesrem-żyrafą. Ciepłą pulpę przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić szczelnie przykrywkami. Przykrywki też powinny być wyparzone. I takie słoiczki można odstawić do spiżarni. Polecam. Smacznego.