Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobionej na zimę, do słoiczków, czarnej porzeczki nie trzeba pasteryzować. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5804
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5804
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Składniki
Owoce dokładnie oczyścić, przebrać. Pozbawić gałązek. Przełożyć do garnka. Porozgniatać. Najlepiej drewnianym tłuczkiem do ziemniaków. Wsypać cukier i pozostawić na noc. Następnego dnia postawić na małym gazie. Podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia cukru. Ciepłe, ale nie gotowane porzeczki dokładnie zmiksować, najlepiej blendesrem-żyrafą. Ciepłą pulpę przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić szczelnie przykrywkami. Przykrywki też powinny być wyparzone. I takie słoiczki można odstawić do spiżarni. Polecam. Smacznego.