Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon gruszkowy w tym roku otwarty wcześniej. Dostaliśmy sporą dostawę gruszek od rodziny. Trzeba było je jakoś zagospodarować. Zrobiliśmy to na trzy sposoby. To pierwszy z nich.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34664
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 905
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 337
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3917
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34664
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 905
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 337
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3917
Składniki
Cytrynę wyszorowałem, wypłukałem, sparzyłem wrzątkiem. Następnie osuszyłem cienko obrałem. Skórkę cytrynową pokroiłem na cieniutkie paseczki. Korzeń imbiru obrałem, pokroiłem na plasterki. Gruszki umyłem, obrałem, przekroiłem na pół, usunąłem gniazda nasienne. Z octu, 1,5 szklanki wody i cukru przygotowałem zalewę. Dodałem przyprawy i skórkę cytrynową, zagotowałem, zdjąłem z ognia. Połówki gruszek naszpikowałem goździkami, włożyłem do zalewy. Gotowałem na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Przełożyłem gruszki do wyparzonych słoików. Zalewę gotowałem następne 30 minut. Gorącym płynem zalałem owoce w słoikach, tak aby były w całości przykryte zalewą. Słoiki szczelnie zamknąłem.