Do góry

Przetwory Przepis na:

Gruszki w syropie

Gruszki w syropie

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 257

Dodano:

Odsłon: 78

Sprawdzony sposób Ewy Wachowicz na gruszki w syropie. Przepis pochodzi z 406. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 4 duże gruszki
  • 500 ml wody
  • 250 g cukru
  • kawałek kory cynamonu
  • 2 laski wanilii
  • 4 goździki
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gruszki w syropie

Przygotowanie

  1. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki i obgotować w syropie cukrowym. Przełożyć do słoików. Dorzucić korę cynamonu, goździki i wanilię. Syrop ponownie zagotować i zalać owoce. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można zapasteryzować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń