Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4558
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4558
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 583
Składniki
Ocet, cukier i wodę zagotować w garneczku. Kiedy zalewa się grzeje, obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki i ułożyć w słoikach mniej więcej do 2/3 wysokości. Do słoików włożyć po dwa goździki (słoiki 0,5 litra) i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować w dużym garnku (słoiki powinny być w wodzie trochę ponad połowę wysokości) ok. 15-20 minut od zagotowania na małym ogniu, a następnie pozostawić do wystygnięcia. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Przy większej ilości słoików można pasteryzować w piekarniku, wtedy należy wstawić słoiki do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 80 stopni i pasteryzować 15-20 minut od momentu osiągnięcia ustawionej temperatury. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)