Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 77
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 77
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Ocet, cukier i wodę zagotować w garneczku. Kiedy zalewa się grzeje, obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki i ułożyć w słoikach mniej więcej do 2/3 wysokości. Do słoików włożyć po dwa goździki (słoiki 0,5 litra) i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować w dużym garnku (słoiki powinny być w wodzie trochę ponad połowę wysokości) ok. 15-20 minut od zagotowania na małym ogniu, a następnie pozostawić do wystygnięcia. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Przy większej ilości słoików można pasteryzować w piekarniku, wtedy należy wstawić słoiki do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 80 stopni i pasteryzować 15-20 minut od momentu osiągnięcia ustawionej temperatury. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)