Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opisuję tu jeden sposób, moim zdaniem - łatwiejszy. Więcej można przeczytać na blogu - zapraszam!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5241
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29584
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19168
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5241
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29584
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19168
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 907
Składniki
Marchewkę, kolendrę, gorczycę, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz i czosnek oraz grzyby – tym razem kapelusze – ułożyłam w słojach.
Przyprawy, obrana surowa marchewka w plasterkach.
Przygotowałam solankę: do 1 litra filtrowanej wody dodałam łyżkę soli kamiennej, płaską łyżeczkę cukru oraz 2 łyżki soku z kiszonych ogórków.
Solankę wlałam do słoików z grzybami, zakręciłam je. Będę obserwować, czy nie dzieje się z nimi coś złego, bo trudno „utopić” kapelusze bez obciążania. Może przełożę je do kamionki, gdzie można umieścić talerzyk i obciążnik. A może powierzchnię zaleję oliwą, jak radzą mądre głowy, zastanowię się jeszcze.