Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale zazwyczaj wybieram proste i mało skomplikowane przepisy, w myśl zasady im prościej, tym smaczniej.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3055
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3055
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Zdrowe grzyby przebieramy, dokładnie czyścimy, myjemy, odsączamy i kroimy na cząstki jednakowej wielkości. Grzyby wrzucamy do wrzątku, dodajemy całą cebulę (po ugotowaniu usuwamy ją) i sól. Gotujemy około 10min, po czym grzyby wyjmujemy i odsączamy. Przygotowujemy zalewę z czystej wody, octu, soli i cukru, całość zagotowujemy. Do małego słoika na dno wkładamy po 4 ziela angielskie, 2 ziarenka pieprzu i 1 listek laurowy. Pozostałe cebule obieramy i kroimy w pióra. Układamy ją na przemian z grzybami w przygotowanych słoikach. Grzyby zalewamy gorącą marynatą octową i dobrze zamykamy. Słoje zakręcamy i wstawiamy do garnka z gorącą wodą, (wody w garnku tyle, by sięgały do 3/4 wysokości słoja) - zagotowujemy przez 10 - 15 min.