Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite przetwory z leśnych grzybów czyli grzyby w pomidorach to moja propozycja dzisiejszego dnia. Mogą stanowić smaczną przekąskę lub dodatek do wielu dań, najlepiej smakują podane na zimno.
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 12
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5722
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 35
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 12
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5722
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 35
Składniki
Grzyby oczyszczamy i kroimy w większe części, następnie opłukujemy je pod bieżącą wodą. Przekładamy do garnka zalewamy zimną wodą tak, żeby całe były zanurzone, dodajemy sól i gotujemy około 10 minut. Cebulkę drobno siekamy. Ugotowane grzyby odcedzamy i odsączamy z nadmiaru wody.
Na gorącym oleju rumienimy posiekaną cebulę, dodajemy grzyby i całość mieszamy od czasu do czasu. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. A 7 minut przed końcem gotowania wlewamy ocet, doprawiamy cukrem i szczyptą ostrej papryki. Przekładamy grzyby do wyparzonych słoików i mocno zakręcamy. Pasteryzujemy około 20 minut i odwracamy do góry dnem.