Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku

Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51250

Dodano:

Odsłon: 21696

Zainspirowani przepisem z bloga Swojskie jedzonko, postanowiliśmy zrobić w ten sposób grzyby. Zmniejszyliśmy ilość papryki, za nią daliśmy podgrzybki. I wiecie co? Wyszły wyśmienite <3 Kasia, rewelka <3

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • 1 papryka żółta
  • 600 g grzybów leśnych
  • Zalewa:
  • 150 ml octu 10%
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 6 liści laurowych
  • Omasta:
  • 150 g musztardy stołowej
  • 150 g musztardy dijon
  • 150 ml oleju
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy marynatę.
    Papryki kroimy w paski, grzyby-większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości.
    Pokrojone papryki i grzyby wrzucamy do marynaty, zagotowujemy, trzymamy na gazie około 10 min. Odcedzamy, studzimy.
    Musztardę i olej mieszamy, dodajemy ostudzone grzyby i paprykę.
    Całość dokładnie łączymy i przekładamy do słoików.
    Nie jest konieczna pasteryzacja. Tak przygotowane grzyby można przechowywać rok w ciemnym miejscu. My jednak dokonaliśmy pasteryzacji ;) gdyż obdarujemy słoiczkami naszych najbliższych ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 02 października 2017 WooW takich nie robiłam. Trzeba wypróbować koniecznie.... Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 01 października 2017 Wybieram się na grzybobranie,będą na parę słoiczków Twojego przepisu:) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń