Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani przepisem z bloga Swojskie jedzonko, postanowiliśmy zrobić w ten sposób grzyby. Zmniejszyliśmy ilość papryki, za nią daliśmy podgrzybki. I wiecie co? Wyszły wyśmienite <3 Kasia, rewelka <3
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 68
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 298
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1748
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 68
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 298
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1748
Składniki
Przygotowujemy marynatę. Papryki kroimy w paski, grzyby-większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości. Pokrojone papryki i grzyby wrzucamy do marynaty, zagotowujemy, trzymamy na gazie około 10 min. Odcedzamy, studzimy. Musztardę i olej mieszamy, dodajemy ostudzone grzyby i paprykę. Całość dokładnie łączymy i przekładamy do słoików. Nie jest konieczna pasteryzacja. Tak przygotowane grzyby można przechowywać rok w ciemnym miejscu. My jednak dokonaliśmy pasteryzacji ;) gdyż obdarujemy słoiczkami naszych najbliższych ;)