Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna odskocznia od klasycznych buraczków do obiadu:)Przepis dostałam od teściowej:)Polecam.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 34
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10315
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 954
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 34
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10315
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 954
Składniki
Poszatkowaną kapustę, starte buraki,cebulę, sól i pieprz wymieszać i odstawić na 3 godziny.
Z octu i cukru zagotować zalewę.Gorącą zalewą zalać wszystko i wymieszać.Kłaść do słoiczków i pasteryzować 15 minut.
Rada ode mnie:Z praktyki polecam zrobić podwójną zalewę by sałatka była w słoiczkach cała w tym doku i nie była sucha górą.Zrobiłam z surowych buraków i wydaje mi się smaczniejsza(obgotowane po pasteryzowaniu i leżakowaniu zimą w słoiczkach wydają się zbyt miękkie w połączeniu z jędrną kapustą)