Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty a zarazem przepyszny przepis na mięsiwko ze słoika!!!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Przepis na 4 słoiki. Słoiki w moim przypadku mają 460ml. Słoiki, pokrywki wyparzyć. Karkówkę umyć i pokroić w większą kostkę. Przyprawy wymieszać i przyprawić nasze mięso. Odkładamy całość na całą noc do lodówki. Do słoików na dno wkładamy liść laurowy. Wypełniamy mięsem. Na trochę ponad 3/4 słoika. Na górze zbierze się tłuszczyk i galaretka. Słoiki porządnie zakręcić. Słoiki wkładamy do garnka, ale za nim to zrobimy kładziemy na dno ściereczkę. Wypełniamy garnek zimną wodą trochę więcej jak pokrywki. Garnek ustawiamy na palniku. Pierwsze minuty na zwiększonym ogniu. doprowadzamy do wrzenia. Potem zmniejszamy na mały ogień. Całość gotujemy 5 godzin. Po tym czasie trzeba odczekać aż woda wystygnie i wyjąć słoiki. Zimne słoiki wkładamy do lodówki. I w zasadzie już karkówka w słoiku jest gotowa do spożycia:-) Link do filmu z przygotowań poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!