Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty a zarazem przepyszny przepis na mięsiwko ze słoika!!!
Przepis na 4 słoiki.
Słoiki w moim przypadku mają 460ml.
Słoiki, pokrywki wyparzyć.
Karkówkę umyć i pokroić w większą kostkę.
Przyprawy wymieszać i przyprawić nasze mięso.
Odkładamy całość na całą noc do lodówki.
Do słoików na dno wkładamy liść laurowy. Wypełniamy mięsem. Na trochę ponad 3/4 słoika. Na górze zbierze się tłuszczyk i galaretka. Słoiki porządnie zakręcić.
Słoiki wkładamy do garnka, ale za nim to zrobimy kładziemy na dno ściereczkę.
Wypełniamy garnek zimną wodą trochę więcej jak pokrywki.
Garnek ustawiamy na palniku. Pierwsze minuty na zwiększonym ogniu. doprowadzamy do wrzenia. Potem zmniejszamy na mały ogień. Całość gotujemy 5 godzin.
Po tym czasie trzeba odczekać aż woda wystygnie i wyjąć słoiki. Zimne słoiki wkładamy do lodówki. I w zasadzie już karkówka w słoiku jest gotowa do spożycia:-)
Link do filmu z przygotowań poniżej!
Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!
Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsz...
Odsłon: 31997
Kolejna, bardzo smaczna konserwa z golonki wieprzowej (bez skóry) w słoiku.
Odsłon: 33786
Szybki i prosty sposób na swojską kiełbasę , którą każdy może sam...
Odsłon: 39672
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 59
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 141
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 59
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 141
Składniki
Przepis na 4 słoiki. Słoiki w moim przypadku mają 460ml. Słoiki, pokrywki wyparzyć. Karkówkę umyć i pokroić w większą kostkę. Przyprawy wymieszać i przyprawić nasze mięso. Odkładamy całość na całą noc do lodówki. Do słoików na dno wkładamy liść laurowy. Wypełniamy mięsem. Na trochę ponad 3/4 słoika. Na górze zbierze się tłuszczyk i galaretka. Słoiki porządnie zakręcić. Słoiki wkładamy do garnka, ale za nim to zrobimy kładziemy na dno ściereczkę. Wypełniamy garnek zimną wodą trochę więcej jak pokrywki. Garnek ustawiamy na palniku. Pierwsze minuty na zwiększonym ogniu. doprowadzamy do wrzenia. Potem zmniejszamy na mały ogień. Całość gotujemy 5 godzin. Po tym czasie trzeba odczekać aż woda wystygnie i wyjąć słoiki. Zimne słoiki wkładamy do lodówki. I w zasadzie już karkówka w słoiku jest gotowa do spożycia:-) Link do filmu z przygotowań poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 62
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 293