Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojskie zawsze najlepsze wiemy co jemy ,bez konserwantów.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 96
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 47
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10218
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 96
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 60
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 160
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 96
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 47
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10218
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 96
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 60
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 160
Składniki
Cebulę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej,
posypać solą i odstawić na trzy godziny aby cukinia puściła sok a cebula zmiękła.
Przełożyć całość do garnka i smażyć około 40 minut.
Dodać ocet oraz cukier i dusić przez 20 minut często mieszając.
Następnie dodać koncentrat
oraz resztę składników sypkich,
chwilę podsmażyć i odstawić do ostygnięcia.
Wystudzone zmiksować blenderem na gładką masę. Ponownie całość zagotować.
Przełożyć do słoików.
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ścierką. Zalać ciepłą wodą do 3/4 słoika i od zagotowania pasteryzować 10 - 15 minut.
Wyjąć z garnka i postawić na ręczniku do góry dnem do całkowitego wystygnięcia i aby pokrywki za ssały.