Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny na kanapki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2328
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2328
Składniki
Pomidory myjemy, sparzamy i obieramy że skórki. Kroimy na kawałki i gotujemy do odparowania wody . Cukinię obieramy , wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy 2 łyżki soli i pozostawiamy aż cukinia puści sok na ok. 1 godzinę . Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na wolnym ogniu przez ok. 40 min. Gotujemy odciśniętą z nadmiaru wody cukinię, cebulę, czosnek i cukier . Do cukini dodajemy odparowane pomidory i gotujemy razem kilka minut. Wlewamy ocet, wsypujemy przyprawy. Gotujemy ok. 20 min. Potem blendujemy na jednolitą masę. Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok.10 min. Studzimy w garnku i po wyjęciu stawiamy do góry nogami przykryte ścierką na całą noc .