Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny na kanapki.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1013
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1013
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Pomidory myjemy, sparzamy i obieramy że skórki. Kroimy na kawałki i gotujemy do odparowania wody . Cukinię obieramy , wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy 2 łyżki soli i pozostawiamy aż cukinia puści sok na ok. 1 godzinę . Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na wolnym ogniu przez ok. 40 min. Gotujemy odciśniętą z nadmiaru wody cukinię, cebulę, czosnek i cukier . Do cukini dodajemy odparowane pomidory i gotujemy razem kilka minut. Wlewamy ocet, wsypujemy przyprawy. Gotujemy ok. 20 min. Potem blendujemy na jednolitą masę. Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok.10 min. Studzimy w garnku i po wyjęciu stawiamy do góry nogami przykryte ścierką na całą noc .