Do góry

Przetwory Przepis na:

Ketchup ze śliwek

Ketchup ze śliwek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17812

Dodano:

Odsłon: 7007

Zdrowy ketchup do potraw na zimę.
Reklama
Reklama
Ketchup ze śliwek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Śliwki dokładnie umyć i wypestkować, a papryczkę i czosnek drobno pokroić. Włożyć wszystko do dużego garnka i smażyć na małym ogniu około 3 godzin.

  2. Następnie dodać cukier i ocet i smażyć kolejną godzinę. Po ostygnięciu zmiksować na jednolitą masę, przełożyć do słoiczków i pasteryzować około pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 07 czerwca 2016 Podoba mi się ten przepis, ale ponieważ mam uczulenie na ostrą paprykę, czy można użyć słodkiej czerwonej papryki i ewentualnie
doprawić jakimiś ziołami? Pozdrawiam :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń