Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są bardzo smacznie i zdrowe. Kisić można praktycznie wszystkie warzywa i owoce. Kiszona botwinka razem z buraczkami i dodatkiem imbiru, czosnku i kozieradki to ciekawy dodatek do kanapek, chłodnika oraz zupy botwinkowej.
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 96
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 656
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 498
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17117
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 96
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 656
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 498
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17117
Składniki
Łodygi botwinki kroimy na kawałki, buraczki w plasterki. Listki możemy zostawić w całości. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Następnie dosyć ciasno układamy botwinkę oraz buraczki. Do każdego słoika wlewamy zalewę. Zalewa powinna pokryć warzywa. Słoiki ustawiamy na płaskim talerzu, nakrywamy zakrętkami, ale nie zakręcamy szczelnie. Zostawiamy na kilka dni w ciepłym miejscu do zakiszenia. Gdy botwinka jest ukiszona słoiki zakręcamy i odstawiamy do lodówki, żeby przerwać kiszenie. Tak przygotowana botwina to idealny dodatek do kanapek, chłodnika lub samodzielna przekąska.