Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są bardzo smacznie i zdrowe. Kisić można praktycznie wszystkie warzywa i owoce. Kiszona botwinka razem z buraczkami i dodatkiem imbiru, czosnku i kozieradki to ciekawy dodatek do kanapek, chłodnika oraz zupy botwinkowej.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4968
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13888
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3252
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1068
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4968
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13888
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3252
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1068
Składniki
Łodygi botwinki kroimy na kawałki, buraczki w plasterki. Listki możemy zostawić w całości. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Następnie dosyć ciasno układamy botwinkę oraz buraczki. Do każdego słoika wlewamy zalewę. Zalewa powinna pokryć warzywa. Słoiki ustawiamy na płaskim talerzu, nakrywamy zakrętkami, ale nie zakręcamy szczelnie. Zostawiamy na kilka dni w ciepłym miejscu do zakiszenia. Gdy botwinka jest ukiszona słoiki zakręcamy i odstawiamy do lodówki, żeby przerwać kiszenie. Tak przygotowana botwina to idealny dodatek do kanapek, chłodnika lub samodzielna przekąska.