Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są bardzo smacznie i zdrowe. Kisić można praktycznie wszystkie warzywa i owoce. Kiszona botwinka razem z buraczkami i dodatkiem imbiru, czosnku i kozieradki to ciekawy dodatek do kanapek, chłodnika oraz zupy botwinkowej.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 147
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 470
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1221
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4696
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 147
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 470
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 30
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1221
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4696
Składniki
Łodygi botwinki kroimy na kawałki, buraczki w plasterki. Listki możemy zostawić w całości. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Następnie dosyć ciasno układamy botwinkę oraz buraczki. Do każdego słoika wlewamy zalewę. Zalewa powinna pokryć warzywa. Słoiki ustawiamy na płaskim talerzu, nakrywamy zakrętkami, ale nie zakręcamy szczelnie. Zostawiamy na kilka dni w ciepłym miejscu do zakiszenia. Gdy botwinka jest ukiszona słoiki zakręcamy i odstawiamy do lodówki, żeby przerwać kiszenie. Tak przygotowana botwina to idealny dodatek do kanapek, chłodnika lub samodzielna przekąska.