Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często kiszę taką ilość kapusty z marchwią. Kapusta jest super.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 845
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 195
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 845
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 195
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy.
Wkładamy do wyparzonego gliniaka lub garnka emaliowanego, musimy także dobrze ugnieść. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy słoikiem litrowym z wodą.
Po 5-7 dniach kiszenia jest dobra do jedzenia.