Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często kiszę taką ilość kapusty z marchwią. Kapusta jest super.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 751
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5386
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17596
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 751
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5386
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17596
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy.
Wkładamy do wyparzonego gliniaka lub garnka emaliowanego, musimy także dobrze ugnieść. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy słoikiem litrowym z wodą.
Po 5-7 dniach kiszenia jest dobra do jedzenia.