Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często kiszę taką ilość kapusty z marchwią. Kapusta jest super.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2036
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 267
Polecam.
Odsłon: 450
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2036
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 267
Polecam.
Odsłon: 450
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy.
Wkładamy do wyparzonego gliniaka lub garnka emaliowanego, musimy także dobrze ugnieść. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy słoikiem litrowym z wodą.
Po 5-7 dniach kiszenia jest dobra do jedzenia.