Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często kiszę taką ilość kapusty z marchwią. Kapusta jest super.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10087
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2711
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1841
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 700
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3937
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10087
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2711
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1841
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 700
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3937
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek, sól i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy.
Wkładamy do wyparzonego gliniaka lub garnka emaliowanego, musimy także dobrze ugnieść. Przykrywamy talerzykiem i przyciskamy słoikiem litrowym z wodą.
Po 5-7 dniach kiszenia jest dobra do jedzenia.