Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość plemion ameryki nie kisiła warzyw ale są wyjątki , do tych wyjątków należą między innymi indianie Cherokee z Appalachów, ci bowiem kisili i kiszą kukurydzę od lat :) I tworzy się zdrowy magiczny przysmak - Kolorowa kukurydza Blue Hopi, Fiesta, , red stalker Senneca , Zea Morada , 2/3 % roztwór wody z solą i marchewka Oto , tak wygląda stary , tradycyjny przepis indian Cheeroke z Appalachów na kiszenie kukurydzy
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Kolby kukurydzy należy obrać z włosków i liści
Następnie razem z obraną i pokrojoną w kostkę lub potartą marchewką ułożyć w słoiku (lub innym naczyniu do kiszenia ) i zalać rpztworem wody z solą , tak aby nic nie wystawało ponad lustro wody. Kukurydza gotowa będzie (w zależności od temperatury pomieszczenia w którym stoi słoik) od 7 dni to 3 tyodni :)