Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość plemion ameryki nie kisiła warzyw ale są wyjątki , do tych wyjątków należą między innymi indianie Cherokee z Appalachów, ci bowiem kisili i kiszą kukurydzę od lat :) I tworzy się zdrowy magiczny przysmak - Kolorowa kukurydza Blue Hopi, Fiesta, , red stalker Senneca , Zea Morada , 2/3 % roztwór wody z solą i marchewka Oto , tak wygląda stary , tradycyjny przepis indian Cheeroke z Appalachów na kiszenie kukurydzy
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 134
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104485
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 134
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104485
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Składniki
Kolby kukurydzy należy obrać z włosków i liści
Następnie razem z obraną i pokrojoną w kostkę lub potartą marchewką ułożyć w słoiku (lub innym naczyniu do kiszenia ) i zalać rpztworem wody z solą , tak aby nic nie wystawało ponad lustro wody. Kukurydza gotowa będzie (w zależności od temperatury pomieszczenia w którym stoi słoik) od 7 dni to 3 tyodni :)