Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki sos jest doskonałym dodatkiem do wielu makaronowych potraw.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2056
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3273
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2155
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2056
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3273
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2155
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę. Następnie dodać pokrojone pomidory i dusić.
Pomidory umyć, ponacinać, sparzyć, obrać. Następnie pokroić w kostkę. Listki szałwii umyć, osuszyć, posiekać. Dodać do garnka, wymieszać. Do smaku przyprawić cukrem, solą oraz pieprzem. Wymieszać i dusić dopóki sos nie zgęstnieje.
Gorący sos przelać do wyparzonych wcześniej słoików. Mocno zakręcić i odstawić do góry dnem, pozostawić aż do wystygnięcia. Z podanych proporcji wyszły mi dwa litrowe słoiki. Smacznego! :)