Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 712
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12500
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 712
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12500
Składniki
Agrest umyłem i oczyściłem z ogonków oraz szypułek. Truskawki opłukałem i obrałem z szypułek.
Każdy słoik napełniłem agrestem do ¾ wysokości, a wierzch dodałem garstkę truskawek. Do brzegu słoika zostało około 3-4 cm.
Owoce w słoiku posypałem cukrem i zalałem ciepłą wodą.
W dużym garnku na dno wyłożyłem ściereczkę, ustawiłem w nim zakręcone słoiki i pasteryzowałem około 15 minut.
Słoiki studzę ułożone na ręczniku do góry dnem.