Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8438
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2950
Polecam.
Odsłon: 1689
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8438
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2950
Polecam.
Odsłon: 1689
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Agrest umyłem i oczyściłem z ogonków oraz szypułek. Truskawki opłukałem i obrałem z szypułek.
Każdy słoik napełniłem agrestem do ¾ wysokości, a wierzch dodałem garstkę truskawek. Do brzegu słoika zostało około 3-4 cm.
Owoce w słoiku posypałem cukrem i zalałem ciepłą wodą.
W dużym garnku na dno wyłożyłem ściereczkę, ustawiłem w nim zakręcone słoiki i pasteryzowałem około 15 minut.
Słoiki studzę ułożone na ręczniku do góry dnem.