Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kompot z borówki brusznicy z pomarańczą.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 741
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 12314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 198
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1029
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 278
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 741
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 12314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 198
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1029
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 278
Składniki
Na jeden słoik o pojemności 3 litrów. 1. Umyj słoik. Sterylizuj nad parą (lub w wygodny dla Ciebie sposób). Umyj pokrywkę i gotuj przez 5 minut. 2. Wlej czyste jagody do słoika. 3. Pokrój pomarańcze w pierścienie, obierz, usuń nasiona. Umieść pierścienie pomarańczy w słoiku. 4. Wlej cukier do słoika i zalej wrzącą wodą do krawędzi. 5. Przykręć pokrywę. 6. Odwróć do góry nogami, zawiń w koc, aż całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu. Pozwól kompotowi parzyć przez co najmniej 2 miesiące. Smacznego!