Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kompot z borówki brusznicy z pomarańczą.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Na jeden słoik o pojemności 3 litrów. 1. Umyj słoik. Sterylizuj nad parą (lub w wygodny dla Ciebie sposób). Umyj pokrywkę i gotuj przez 5 minut. 2. Wlej czyste jagody do słoika. 3. Pokrój pomarańcze w pierścienie, obierz, usuń nasiona. Umieść pierścienie pomarańczy w słoiku. 4. Wlej cukier do słoika i zalej wrzącą wodą do krawędzi. 5. Przykręć pokrywę. 6. Odwróć do góry nogami, zawiń w koc, aż całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu. Pozwól kompotowi parzyć przez co najmniej 2 miesiące. Smacznego!