Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot z borówki z pomarańczą

Kompot z borówki z pomarańczą

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 236

Bardzo prosty przepis na kompot z borówki brusznicy z pomarańczą.

Składniki

  • Borówka brusznica-250 gr.
  • Pomarańcza-1 szt.
  • Cukier-350 gr.
  • Woda wrzątek
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kompot z borówki z pomarańczą

Przygotowanie

  1. Na jeden słoik o pojemności 3 litrów.
    1. Umyj słoik. Sterylizuj nad parą (lub w wygodny dla Ciebie sposób). Umyj pokrywkę i gotuj przez 5 minut.
    2. Wlej czyste jagody do słoika.
    3. Pokrój pomarańcze w pierścienie, obierz, usuń nasiona. Umieść pierścienie pomarańczy w słoiku.
    4. Wlej cukier do słoika i zalej wrzącą wodą do krawędzi.
    5. Przykręć pokrywę.
    6. Odwróć do góry nogami, zawiń w koc, aż całkowicie ostygnie.
    Przechowywać w chłodnym miejscu. Pozwól kompotowi parzyć przez co najmniej 2 miesiące.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń