Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kompot z borówki brusznicy z pomarańczą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321544
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 220
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 121
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321544
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 220
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 121
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 111
Składniki
Na jeden słoik o pojemności 3 litrów. 1. Umyj słoik. Sterylizuj nad parą (lub w wygodny dla Ciebie sposób). Umyj pokrywkę i gotuj przez 5 minut. 2. Wlej czyste jagody do słoika. 3. Pokrój pomarańcze w pierścienie, obierz, usuń nasiona. Umieść pierścienie pomarańczy w słoiku. 4. Wlej cukier do słoika i zalej wrzącą wodą do krawędzi. 5. Przykręć pokrywę. 6. Odwróć do góry nogami, zawiń w koc, aż całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu. Pozwól kompotowi parzyć przez co najmniej 2 miesiące. Smacznego!