Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kompot z borówki brusznicy z pomarańczą.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8383
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253652
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8383
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253652
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Na jeden słoik o pojemności 3 litrów. 1. Umyj słoik. Sterylizuj nad parą (lub w wygodny dla Ciebie sposób). Umyj pokrywkę i gotuj przez 5 minut. 2. Wlej czyste jagody do słoika. 3. Pokrój pomarańcze w pierścienie, obierz, usuń nasiona. Umieść pierścienie pomarańczy w słoiku. 4. Wlej cukier do słoika i zalej wrzącą wodą do krawędzi. 5. Przykręć pokrywę. 6. Odwróć do góry nogami, zawiń w koc, aż całkowicie ostygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu. Pozwól kompotowi parzyć przez co najmniej 2 miesiące. Smacznego!