Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z brzoskwiń na zimę.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7450
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2375
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7450
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2375
Składniki
Brzoskwinie myjemy, przecinamy na połówki, wyjmujemy pestki. Połowki brzoskwiń wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.
Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 100 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!