Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z brzoskwiń na zimę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Składniki
Brzoskwinie myjemy, przecinamy na połówki, wyjmujemy pestki. Połowki brzoskwiń wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.
Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 100 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!