Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki spirytusowi czereśnie nie tracą swojego koloru. Grenadyna wzbogaca smak i potęguje czerwień kompotu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 873
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 873
Składniki
Czereśnie myjemy i przekładamy do słoików. My zazwyczaj układamy owoce do ¾ wysokości słoika. Do każdego słoika (u nas 500 ml, przy większym automatycznie zwiększamy proporcje) wlewamy 1 łyżkę grenadyny i 2 łyżki spirytusu, zasypujemy cukrem. Całość zalewamy gorącą wodą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C.