Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki spirytusowi czereśnie nie tracą swojego koloru. Grenadyna wzbogaca smak i potęguje czerwień kompotu.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7595
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154956
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1075
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 532
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7595
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154956
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1075
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 532
Składniki
Czereśnie myjemy i przekładamy do słoików. My zazwyczaj układamy owoce do ¾ wysokości słoika. Do każdego słoika (u nas 500 ml, przy większym automatycznie zwiększamy proporcje) wlewamy 1 łyżkę grenadyny i 2 łyżki spirytusu, zasypujemy cukrem. Całość zalewamy gorącą wodą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C.