Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas w domu robienie przetworów, czyli zapasów na zimę, idzie pełną parą. Czas na śliwki.
Nalewka ze śliwek węgierek na spirytusie to wyjątkowo aromatyczny, rozgrzewaj...
Odsłon: 31217
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 133
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1015
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 338
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 133
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1015
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 338
Składniki
Przygotować litrowe słoiki, wyparzyć. Śliwki umyć, osuszyć na sicie.
Do każdego słoika wsypać śliwki, zapełniając go owocami do 3/4 wysokości, oraz po 5 łyżek cukru. Owoce zalać zimną wodą, która powinna sięgać 3 cm poniżej brzegu każdego słoika. Słoiki (ich brzegi) dokładnie wytrzeć suchą ściereczką, zakręcić. Wstawić do dużego garnka wyłożonego papierem (u mnie papier szary do pakowania), z taką ilością zimnej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewać do zagotowania, pozostawić w stanie wrzenia około 40 minut. Wówczas słoiki wyjąć, np. na stolnicę, ostudzić. Kompoty przechowywać w suchym, chłodnym pomieszczeniu.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 318
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 189